2008. szeptember 14., vasárnap

Marinált sült paprika, a last minute nyáridéző

Még mielőtt elsiratnánk az idei nyarat, készítsük el ezt a csodát.Először Ákos barátunknál ettük pár éve (ő pedig csángó nagyanyjától tanulta), bele is szerettünk első kóstolásra.
Mindenféle paprikából finom, aki tobzódna a színekben, válasszon többfélét. Én most másfél kilónyi kápia paprikából készítettem. Megérte!
Legtöbbször pillanatok alatt befaljuk csak úgy, esetleg húsok mellé vagy szendvicsbe kerül. Ha viszont csíkokra vágjuk, akkor fetasajt kockák köré is tekerhetjük és előételként vagy tévézéshez rágcsaként is végezheti.Maga az elkészítés nem bonyolult: a paprikákat lemosom, hagyom lecsöpögni majd forgatva feketére grillezem minden oldalukat (ez tényleg nem több, mint 15 perc). Beleteszem őket egy nagy üvegtálba, folpackkal lezárom és hagyom hűlni. A gőzben felpuhul az égett héj, így könnyen lehúzható. Csumázásnál ügyelek arra, hogy ne vesszen el az illatos paprikalé, tehát mindenképpen egy tál felett dolgozom. Pár kanál alma vagy fehérborecettel és cukorral salátalevet készítek, és leöntöm vele a paprikákat. A tetejére egy filmrétegnyi olajat öntök.
Egy literes üvegnyi lesz belőle.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ó, ez most nálunk is a nyár slágere volt!! Tényleg mindenhez jó, de a legjobb magában :-)
Niki

chriesi írta...

Így a legfinomabb az már biztos!

Névtelen írta...

Pont ma vettem meg a hozzàvalòkat,de èn csak olivaolajjal ontom le,jò sok bazsalikomlevelet meg egèsz gerezd fokhagymàt teszek bele.Amikor elfogyott,az aromatizàl olajat mèg sok mindenhez felhasznàlom."Udv:Zsu

Névtelen írta...

Nagyon finom a marinádlébe tett pici mustárkrém is!
Zsanna