2008. április 23., szerda

Rakott kel

Íme a mi rakott kekáposztánk.
A káposztát( kb 1,5 kg) jó sok borsikafűvel főzöm elő (és már eleve darabolom), ahogy csángó származású barátunktól tanultam.
A pörkölt fázisba (500 g hús) teszek még egy kis sűrített paradicsomot, vagy lecsót, most éppen zakuszka volt otthon (szintém szüleimet dícséri) így még ízesebb lesz.
A párolt rizst (150g) pedig alaplével engedem fel.
Most bő hét dl. tejföl került a tetejére... majd egy kis reszelt sajt.
Nem egy könnyű kaja, jó sok mosatlan lesz vele, de megéri!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Milyen fajta rizsből csinálsz rakott ételeket? A pörköltes alap darálthúsból készül?

Millie írta...

A legmezeibb rizset használom, B rizs a neve. A pörkölt fél kiló darált húsból készül (én daráltatok le általában egy fél kiló disznócombot).